Kids 8-12 jaar

Feel Strong - Sterker in je schoen leren staan

“Soms voel ik me onzeker, soms word ik gepest. Hoe kan ik daar mee omgaan? Hoe kan ik leren sterker in mijn schoenen te staan?”

Leren om voor jezelf op te komen en je grenzen aan te geven gaat niet altijd vanzelf. Als je je onzeker voelt is dat moeilijk. Dit kan ervoor zorgen dat je je terug gaat trekken of juist druk en agressief gedrag vertoont.

Feel Strong is een laagdrempelige weerbaarheidstraining waarbij kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar  zichzelf beter leren kennen door middel van sport, spel en andere oefeningen. Ze leren hun eigen grenzen ontdekken en deze op een goede en effectieve manier aan te geven. Op deze manier kunnen ze beter voor zichzelf opkomen, ontdekken welke kwaliteiten zij hebben en daardoor zekerder en sterker in hun schoenen staan.

Hoe ziet de training eruit?

We doen een combinatie van verschillende (vecht)sporten, zelfverdediging, spel en oefeningen rondom lichaamshouding, ademhaling, balans e.d. Er zijn 7 lessen waarin per keer een ander thema centraal staat zoals vertrouwen, kracht, groepsdruk, sociale vaardigheden enzovoort. Voor aanvang van de training worden individueel doelen gesteld waar hij of zij tijdens de training aan kan werken.

Praktische info

De training is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar en wordt gegeven door Arno Rebel van de fitness school Easy Active Bunschoten en de individuele begeleiding wordt gedaan door Sarah-Lee Poort van De Boei. Feel Strong bestaat uit 7 lessen. De lessen worden altijd op woensdagen van 18.00 – 19.00 uur bij Easy Active Bunschoten gegeven.  Voor vragen neem gerust contact op met Sarah-Lee.