Vrijwilligerswerk

Vacaturebank Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor veel mensen in Bunschoten.

Wij zijn nog op zoek naar de volgende specifieke vrijwilligers voor activiteiten en ondersteuning. Ervaring is niet nodig, inzet en enthousiasme staan voorop. Wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op of loop even binnen. We gaan graag met je in gesprek.

Buurtbemiddelaars gezocht

Buurtbemiddelaars gezocht! Als buurtbemiddelaar ga je op vrijwillige basis buren of buurtgenoten helpen om bij een conflict samen tot een oplossing te komen. Wil jij op deze manier je steentje bijdragen aan de leefbaarheid in onze gemeente? Geef je dan op om buurtbemiddelaar te worden! Lees meer …

Taalmaatjes

Een nieuwe taal leer je niet alleen uit boeken. Je leert het vooral door samen te oefenen.

De Boei is op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden (twee)wekelijks een uurtje af te spreken met een dorpsgenoot die de Nederlandse taal wil leren. Jullie kunnen samen praten en lezen of iets ondernemen zoals wandelen of een spelletje doen. Daar maken jullie zelf afspraken over. Ondertussen leert de nieuwkomer spelenderwijs Nederlands. Daarbij is het voor de nieuwe dorpsgenoot een leuke manier meer te horen over het reilen en zeilen in het dorp en leer je zelf meer over een andere cultuur.

Maatjes gevraagd

Voor jongeren die een ouder missen, zoeken we vrijwilligers die met ze in gesprek willen gaan over allerlei zaken en daarnaast leuke dingen samen willen doen. Sta je stevig in je schoenen en heb je een hart voor jongeren? Meld je dan aan!

Huiswerkmaatjes gevraagd

Voor het thuis begeleiden van (migranten)kinderen op de basisschool met het maken huiswerk en/of taken van school. Heb je geduld en kun je op een speelse manier taal- en of rekenvragen uitleggen? Neem dan contact met ons op. Het gaat om wekelijks 1 à 2 uurtjes na schooltijd.