Vrijwilligerswerk

Vacaturebank Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor veel mensen in Bunschoten.

Wij zijn nog op zoek naar de volgende specifieke vrijwilligers voor activiteiten en ondersteuning. Ervaring is niet nodig, inzet en enthousiasme staan voorop. Wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op of loop even binnen. We gaan graag met je in gesprek.

Buurtbemiddelaars gezocht

Buurtbemiddelaars gezocht! Als buurtbemiddelaar ga je op vrijwillige basis buren of buurtgenoten helpen om bij een conflict samen tot een oplossing te komen. Wil jij op deze manier je steentje bijdragen aan de leefbaarheid in onze gemeente? Geef je dan op om buurtbemiddelaar te worden! Lees meer …

Taalvrijwilligers 

Voor Taalcafé Kleurrijk Bunschoten zijn we op zoek naar vrijwilligers die één keer in de week op de woensdagavond of donderdagochtend nieuwe Nederlanders 1 ½ uur willen helpen met de Nederlandse taal in de Bibliotheek.  Er wordt één op één gewerkt met het boek SpreekTaal.  Als taalvrijwilliger krijg je een gratis training voor taalcoach (4 dagdelen) aangeboden.

Maatjes gevraagd

Voor jongeren die een ouder missen, zoeken we vrijwilligers die met ze in gesprek willen gaan over allerlei zaken en daarnaast leuke dingen samen willen doen. Sta je stevig in je schoenen en heb je een hart voor jongeren? Meld je dan aan!

Huiswerkmaatjes gevraagd

Voor het thuis begeleiden van (migranten)kinderen op de basisschool met het maken huiswerk en/of taken van school. Heb je geduld en kun je op een speelse manier taal- en of rekenvragen uitleggen? Neem dan contact met ons op. Het gaat om wekelijks 1 à 2 uurtjes na schooltijd.