Kinderen 4-8 jaar

Opgroeien gaat vanzelf………Maar wat als je kind gedrag vertoont waarvan je als ouder even niet goed weet wat je er mee aan moet?
De Boei denkt en helpt graag met je mee!

Opvoedondersteuning
Elk kind is anders en uniek. Als ouder, leerkracht, opa, oma of andere betrokkene dragen we allemaal een steentje bij aan de ontwikkeling van kinderen. Het kan een uitdaging zijn om kinderen het juiste mee te geven in de opvoeding. Bij De Boei denken we graag mee om jouw kind op een positieve manier te laten opgroeien, want dat gaat niet altijd vanzelf. Dit doen we door gesprekken over de opvoeding, aanwezig te zijn op de basisscholen of gewoon eens een keer met je mee te denken over de ontwikkeling van jouw kind.

De Boei op de Basisschool
De Boei is een vast gezicht op elke school. De sociaal werker geeft op school een aantal trainingen op sociaal gebied. Er is een aantal trainingen speciaal voor het jonge kind, maar ook een ontmoetingsgroep voor kinderen die in een scheidingssituatie zitten.
Meer informatie over de trainingen en groepen vind je onder het kopje trainingen.

Coaching
De sociaal werkers kunnen kinderen persoonlijk begeleiden.
De Boei is er ook voor ouders: we bieden onder andere Opvoedondersteuning en Ouderwijsavonden.

Het Centrum Jeugd en Gezin is in 2013 door de gemeente Bunschoten omgezet in het programma ‘Opvoeden en Opgroeien’. De Boei voert deze taak samen met de GGD uit.