Kinderen 4-8 jaar

Trainingen en ontmoetingsgroepen

Wij geven diverse trainingen en een ontmoetingsgroep speciaal voor het jonge kind (4-8 jaar). Deze trainingen bieden we aan via de basisscholen.
Er is een sociaal werker van De Boei gekoppeld aan een basisschool. Deze heeft weer contact met de intern begeleider, de leerkrachten, de kinderen en de ouders.
De sociaal werker is hiermee een vertrouwd gezicht op school.

Bij voorkeur worden de trainingen op school gegeven. Als er echter te weinig aanmeldingen op 1 school zijn, wordt er vaak een combinatie gemaakt van aanmeldingen van verschillende scholen en wordt de training bij De Boei gegeven.

Wanneer is de volgende training en hoe geef ik mijn kind op?
Je kun er naar vragen bij de IB-er (intern begeleider) van school. Je kunt ook contact met ons opnemen door een mail te sturen of even te bellen. De eerstvolgende training staat in onze agenda

 

Voorbeelden van trainingen:

Training: TSV Jong
Als je kind snel huilt, bang of boos is, zichzelf in de weg loopt door zijn eigen gedrag is er de Training Sociale en emotionele Vaardigheden voor het Jonge kind.
De training geeft jou en en je kind nieuwe handvatten en je zult merken dat je niet de enige bent die daarmee worstelt…

Ontmoetingsgroep: jonge kinderen in een scheidingssituatie
‘Samen Steen voor Steen’ brengt kinderen samen die in dezelfde situatie zitten. Door middel van een programma met spel en creativiteit bouwen kinderen letterlijk een huis voor zichzelf met de bouwstenen die ze tijdens de bijeenkomst meekrijgen.
Het gaat in de training om emoties herkennen en daar uiting aan kunnen geven. Dat helpt je als ouder enorm.