Kinderen 8-12 jaar

Trainingen en ontmoetingsgroepen

Met een training oefen je vaardigheden en word je beter in iets waar je in wil groeien. Bij De Boei kun je leren zelfverzekerder te worden, je emoties beter leren te reguleren, voor jezelf op te komen, om te gaan met situaties die je spannend vindt, te praten over lastige dingen. Hier bieden we trainingen voor.

Ook zijn er ontmoetingsgroepen voor kinderen die hetzelfde hebben meegemaakt  zoals een scheiding van ouders of  zorgen en misschien wel verlies binnen het gezin. In de ontmoetingsgroepen is er aandacht voor je ervaringen en gevoelens en hoor je ook van anderen hoe ze hier mee omgaan. Daarnaast krijg je informatie en wordt er samen op een creatieve en spelende wijze gezocht naar een manier hoe om te gaan met je leefsituatie

Trainingen:

  • Training Sociale en emotionele vaardigheden: helpt kinderen zelfvertrouwen te geven.
  • Omgaan met faalangst: bij kinderen met faalangst is de spanning zo groot dat ze zich niet meer goed kunnen concentreren op de momenten dat ze een belangrijke taak moeten doen. Ze kunnen alleen maar denken dat het hen niet lukt. De training Omgaan met Faalangst helpt kinderen om hier mee om te gaan.
  • Voelspriet, Hooggevoeligheid: voor kinderen die gevoelig zijn en willen leren hoe zij hiermee kunnen omgaan.
  • Feel Strong: weerbaarheidstraining waarbij kinderen leren sterker in hun schoenen te staan door middel van sport en spel.

Ontmoetingsgroepen:

  • Samen Steen voor Steen: Zijn jouw ouders niet meer bij elkaar of gaan ze uit elkaar? Een lastige tijd met veel veranderingen. In de groep Samen Steen voor Steen leer je andere kinderen kennen die dit ook meemaken. Jullie delen verhalen en bedenken samen oplossingen voor de veranderingen in je leven.
  • Jonge mantelzorgers: Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren die thuis opgroeien met een gezinslid met een ziekte, beperking of verslaving. Het zorgen voor een familielid is pittig. Hoe zorg je nou goed voor jezelf en welke ondersteuning kun je krijgen? In de groep voor jonge mantelzorgers is er aandacht en erkenning voor jouw situatie en kun je met leeftijdsgenoten ervaringen uitwisselen en delen. Ook krijg je informatie en je leert je eigen grenzen aan te geven.