Persoonlijke begeleiding

Scheiden, en nu?

Vaak zijn er al lange periodes van relatieproblemen aan vooraf gegaan, voordat mensen kiezen om te scheiden. Maar ook na deze beslissing duurt het vaak nog een tijd voordat de scheiding achter de rug is. Tijdens deze tijd komt er veel op je af en op je gezin. Over allerlei zaken moet nog met elkaar overlegd worden. Neem bijvoorbeeld de omgangsafspraken, als je kinderen hebt, of de financiële afwikkeling van de scheiding.

Communicatie

Het is heel belangrijk om op een goede, respectvolle manier met elkaar te communiceren. Zeker wanneer je kinderen hebt.

Vaak is dat moeilijk, zeker als een scheiding met conflicten gepaard gaat. Toch help je daarmee je kinderen in deze moeilijke periode. Voor kinderen is een scheiding altijd verdrietig, ook al zullen ze soms blij zijn dat bijvoorbeeld ruzies op zijn gehouden.

Als je wilt scheiden, zul je een advocaat of een mediator in de arm moeten nemen. Het is voor ouders verplicht om een ouderschapsplan te maken voordat een rechter de scheiding of ontbinding van het geregistreerd partnerschap goedkeurt.

Wat kan De Boei voor jou betekenen?

De sociaal werkers van De Boei kunnen je helpen om alles op een rijtje te zetten wat er moet gebeuren tijdens de scheiding. Daarnaast kunnen ze je helpen om op een gezonde manier om te gaan met de emoties die hierbij vaak los komen.

Ook bieden we hulp aan kinderen die problemen krijgen na een scheiding. Zo is er bijvoorbeeld de ontmoetingsgroep ‘Samen’, speciaal voor kinderen die in een scheidingssituatie zitten:

Bel ons voor de mogelijkheden, of stuur een mail.