Contact

Diane

Diane filter

Bezoekadres

Bikkersweg 30, Bunschoten

Naasten van mensen met verslavingsproblematiek

Ontmoeting en informatie

Bijeenkomsten voor naasten van mensen met verslavingsproblematiek

 Jellinek Preventie organiseert in samenwerking met De Boei en Waypoint ieder kwartaal een bijeenkomst voor naasten van mensen met verslavingsproblematiek. Spreker is een preventiemedewerker van Jellinek. 

Verslavingsproblemen in je directe omgeving kunnen aangrijpend zijn omdat het jou óók kan raken. Je voelt bijvoorbeeld bezorgdheid, verdriet of schaamte. Daarnaast kan ook onbegrip, boosheid en machteloosheid voor veel spanningen zorgen.

Jellinek biedt ondersteuning aan naasten van mensen met een verslavingsprobleem in de regio’s Amsterdam, Utrecht en Amersfoort. Tijdens de bijeenkomsten worden de volgende thema’s behandeld:

 

Voorjaar: Verslaving nader bekeken
Waarom worden sommige mensen wel verslaafd en anderen niet? Waar moet je allemaal rekening mee houden als je iemand wil helpen van zijn of haar verslaving af te komen? Tijdens deze bijeenkomst wordt ingegaan op alle zaken die een rol spelen in het ontstaan, het in stand houden, en het overwinnen van een verslaving.

Zomer: Motivatie en terugval

Wat is motivatie? Hoe werkt gedragsverandering en wat kan jij als naaste in dit proces betekenen? Deze avond staat het proces centraal waar iemand doorheen gaat als ze willen stoppen met gebruiken. Je leert beter begrijpen waarom stoppen zo lastig kan zijn en wat jij als naaste kan doen om iemand te motiveren.

 

Najaar: Verslavingsbehandeling
Wat voor verschillende behandelmethoden zijn er? Wat is jouw rol tijdens behandeling? Er bestaan veel misverstanden en onduidelijkheden wat verslavingszorg inhoudt en wat voor verschillende methoden er zijn. Er wordt extra aandacht besteed aan de rol van naasten in behandeling.

 

Winter: Wat kan ik doen?
De laatste bijeenkomst gaat in op wat jij doet als naaste om met deze lastige situatie om te gaan. Wat doe je allemaal al? Wat helpt wel en wat helpt niet? Hoe bewaak je je eigen kwaliteit van leven? Je krijgt praktische tips en leert het effect van jouw acties op de ander beter inschatten.

 

Je bent van harte welkom om deze bijeenkomsten bij te wonen. Je hoeft je niet van tevoren op te geven.
Voor meer informatie kun je terecht bij Diane Hop op het telefoonnummer. 033-2992922 of via: diane@deboeibunschoten.nl.

Actuele data en tijden vind je in onze agenda.