Jongeren

Feel Strong - Sterker in je schoen leren staan

“Soms voel ik me onzeker, soms word ik gepest. Hoe kan ik daar mee omgaan? Hoe kan ik leren sterker in mijn schoenen te staan?”

Leren om voor jezelf op te komen en je grenzen aan te geven, gaat niet altijd vanzelf. Als je je onzeker voelt, is dat moeilijk. Dit kan ervoor zorgen dat je je terug gaat trekken of juist druk en agressief gedrag vertoont.

Feel Strong is een laagdrempelige weerbaarheidstraining waarbij jongeren in de leeftijd van 12 t/m 16 jaar zichzelf beter leren kennen door middel van sport, spel en andere oefeningen. Ze leren hun eigen grenzen ontdekken en deze op een goede en effectieve manier aan te geven. Op deze manier kunnen ze beter voor zichzelf opkomen, ontdekken welke kwaliteiten zij hebben en daardoor zekerder en sterker in hun schoenen staan.

Hoe ziet de training eruit?

We doen een combinatie van verschillende sporten, spel en oefeningen rondom lichaamshouding, ademhaling, balans e.d. Er zijn 6 lessen waarin per keer een ander thema centraal staat zoals vertrouwen, kracht, groepsdruk, sociale vaardigheden enzovoort. Voor aanvang van de training worden individueel doelen gesteld waar de jongere tijdens de training aan kan werken.

Praktische info

Voor meer informatie en/of vragen neem contact op met Jetske Arntzen van De Boei.