Baby's/jonge ouders

De Boei Bij het Kinderdagverblijf

De Boei bij het kinderdagverblijf 

Als je kindje naar het kinderdagverblijf gaat, kun je ons ook tegenkomen. Wij bieden daar informatie en advies over: 

-De ontwikkeling van je kind.  

-Omgaan met negatief gedrag van je kind.  

-Uitdagingen in het ouderschap.  

Praktische vragen, zoals: slapen zindelijkheid belonen/straffen etc. Je kunt aanhaken bij (online)ouderwijsavonden met thema’s als: positief opvoeden, het eet- en slaapgedrag van je kind (i.s.m. de GGD) etc. 

Verder kunnen we je helpen met opvoedondersteuning in de thuissituatie. Vaak biedt een aantal tips al heel veel inzicht en dat helpt! 

Vroegsignalering: 

Samen met De Lingt doen wij het project ‘Vroegsignalering’. We kunnen in overleg met jou meekijken naar het gedrag van je kind bij het kinderdagverblijf en/of thuis. Er wordt een observatie gedaan op het kinderdagverlijf door De Lingt en/of meegekeken in de thuissituatie door De Boei.   

Het is belangrijk om in een vroeg stadium aan de slag te gaan met gedragsverandering, of indien nodig met professionele hulp. Dat kan zorgen voor een betere start van je kind op de basisschool. 

Mocht je graag willen dat er op het kinderdagverblijf of thuis mee wordt gekeken? Geef dit dan aan bij het kinderdagverblijf of neem contact op met De Boei. Dit kan via info@deboeibunschoten.nl.