Online Ouderwijsavond over druk gedrag bij kinderen in de basisschoolleeftijd

De Boei organiseert op dinsdag 14 november om 19:30 uur voor alle ouders van kinderen in de basisschoolleeftijd een online ouderwijsavond over druk gedrag. Deze avond wordt inhoudelijk verzorgd door Annet Heinen van Praktijk Spring in ’t Veld.

 

Sommige kinderen zijn buitengewoon druk, maar sommige kinderen lijken altijd druk te zijn. Tegenwoordig wordt er dan snel aan ADHD gedacht, maar is dat wel zo terecht? Zijn er geen andere verklaringen voor druk gedrag? Soms is druk gedrag gewoon een vraag om aandacht, onmacht of een signaal dat een kind even niet lekker in zijn vel zit. Het ene kind is nou eenmaal van nature drukker dan het andere, maar ook de omgeving, gebeurtenissen op school of thuis, gebrek aan structuur of bijvoorbeeld vermoeidheid kunnen tot het vertonen van druk gedrag leiden. Tijdens deze ouderwijsbijeenkomst gaan we het hebben over druk gedrag in de basisschoolleeftijd. Onderwerpen die aan bod komen zijn: Wat is het precies en hoe komt het? Wat kan je doen als ouders om je kind op een positieve manier te helpen? We geven praktische voorbeelden en tips die gelijk uitgevoerd kunnen worden. Aan het einde van bijeenkomst is er ruimte om vragen te stellen. De ouderwijsavond vindt plaats op dinsdag 14 november en zal starten om 19.30 uur.

Je kunt je opgeven bij De Boei door te bellen naar 033 – 299 29 22 of te mailen naar Sarah-lee Poort s.poort@deboeibunschoten.nl. Bij aanmelding krijg je een uitnodiging met Teams-link om in te loggen en deel te nemen aan deze avond. Heb jij nog meer ideeën of vragen voor toekomstige ouderwijsavonden, dan horen wij dit ook graag!