Margriet van der Velde
Sociaal Werker
Coördinatie Opvoeden en Opgroeien 0-8 jaar, Aandacht functionaris huiselijk geweld, Vroegsignalering kinderdagverblijven

 

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?
Werken bij De Boei is erg afwisselend. Ik richt mij vooral op “opvoeden & opgroeien”. Mijn aandachtsgebied is ouders van jonge kinderen. Als er in een gezin een nieuw kindje geboren is, verandert er veel. Ik kijk wat ouders prettig vinden tijdens deze levensfase. Sommigen hebben baat bij workshops met informatie, anderen willen ervaringen uitwisselen en er zijn ouders die graag persoonlijk begeleiding willen omdat ze even vast lopen.

Daarnaast bied ik groepswerk aan en organiseer ik themaweken, die uiteen lopen van de week tegen pesten tot de week tegen kindermishandeling.

Waar word je blij van in je werk?
Het creëren van een omgeving waarin mensen zich veilig voelen, zich kwetsbaar op durven te stellen en durven te oefenen met nieuwe vaardigheden en gedrag.

Wat maakt voor jou De Boei uniek?
Het veelzijdige werk dat aan veranderingen onderhevig is. Daardoor moet je als sociaal werker een beroep blijven doen op je vaardigheden als creativiteit, flexibiliteit en leergierigheid. De mogelijkheid om trainingen op te zetten en uit te voeren, de persoonlijke samenwerkingsrelatie die ik aanga met mensen en natuurlijk het aansluiten bij mensen in verschillende levenssituaties maakt het werken bij De Boei afwisselend, onvoorspelbaar en een uitdagende werkplek.

 

 

Aansluiten bij mensen in verschillende levenssituaties