Margriet van der Velde
Sociaal Werker
Opzet Samen in de buurt (samenwerking met de thuiszorg), opzet Welzijn op recept. Aandacht functionaris huiselijk geweld, mantelzorgers

 

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?
Werken bij De Boei is erg afwisselend. Sommigen hebben baat bij workshops met informatie, anderen willen ervaringen uitwisselen en er zijn mensen die graag persoonlijk begeleiding willen omdat ze even vast lopen. Ik probeer zoveel mogelijk het eigen netwerk in te schakelen bij een hulpvraag en bouw ook actief aan netwerken die deze ondersteuning kunnen bieden.

Waar word je blij van in je werk?
Het creëren van een omgeving waarin mensen zich veilig voelen, zich kwetsbaar op durven te stellen en durven te oefenen met nieuwe vaardigheden en gedrag.

Wat maakt voor jou De Boei uniek?
Het veelzijdige werk dat aan veranderingen onderhevig is. Daardoor moet je als sociaal werker een beroep blijven doen op je vaardigheden als creativiteit, flexibiliteit en leergierigheid. De mogelijkheid om trainingen op te zetten en uit te voeren, de persoonlijke samenwerkingsrelatie die ik aanga met mensen en natuurlijk het aansluiten bij mensen in verschillende levenssituaties maakt het werken bij De Boei afwisselend, onvoorspelbaar en een uitdagende werkplek.

 

 

Aansluiten bij mensen in verschillende levenssituaties