Rody Koelewijn
Sociaal Werker
Aandacht functionaris Veilig Thuis, Voortgezet Onderwijs, Preventie middelengebruik, Buurtbemiddeling

 

Hoe ziet een gemiddelde werkweek er voor jou uit?
Ik heb veel gesprekken met jongeren, maar ook met volwassenen. Ook heb ik contact met de leraren op de scholen. We geven lessen en we kijken waar we kunnen samenwerken, zodat jongeren weerbaarder kunnen worden en hun talenten kunnen ontwikkelen. Elke vrijdagavond ben ik samen met mijn collega op straat. We gaan dan langs de hangplekken en zijn met de jongeren in gesprek.

Waar word je blij van in je werk?
Ik word blij van het feit dat ik voor een korte tijd met iemand mee mag lopen. Iemand vertrouwt je zijn of haar verhaal toe en dat is waardevol. Iedereen kan in een situatie komen waarin hij of zij vastloopt. Vanuit dit besef ga ik dan ook naast de ander staan.

Het is mooi om te zien dat mensen de kracht in zich hebben om te veranderen en of door te gaan. Ik vind het mooi om degene te zijn die deze kracht samen met de ander weet te (her)ontdekken.

Wat maakt voor jou De Boei uniek?
De Boei is uniek omdat het laagdrempelig is. Je kan en je mag binnenlopen en er is altijd iemand die naar je verhaal wil luisteren. We zijn als organisatie niet probleemgericht, maar we kijken vooral naar de talenten en potenties van de ander. Je bent van harte welkom en we lopen graag een tijdje met je mee.

 

 

We zijn bij De Boei niet probleemgericht, maar we kijken naar jouw mogelijkheden