Pilot Grootschalig testen Op Corona

Maandag 8 februari gaan we in de gemeente Bunschoten van start met de onderzoekspilot Grootschalig testen. Deze pilot duurt in totaal zes weken en eindigt op vrijdag 19 maart.

Bij het grootschalig testen worden alle inwoners van de gemeente Bunschoten met én zonder coronagerelateerde klachten van 6 jaar en ouder opgeroepen om zich te laten testen. Er worden hiervoor PCR-testen aangeboden voor iedereen van 12 jaar en ouder. Kinderen tussen 6 en 12 jaar zonder klachten kunnen worden getest op een nieuwe kindvriendelijke manier: met een mondspoelkit, zodat zij daar minimaal hinder van ondervinden voor de pilot.

Ook wordt samen met de GGD regio Utrecht gekeken naar hoe mensen zich goed aan de isolatie- en quarantaineadviezen kunnen houden die zij krijgen bij een positieve testuitslag.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie van de gemeente

Aanmelden

De Boei - info@deboeibunschoten.nl

Buurtbemiddeling in Bunschoten van start

Conflict met buren? Schakel Buurtbemiddeling in

Onenigheid met de buren kan het woonplezier behoorlijk verpesten. Een kleine irritatie over parkeren, herrie of overhangend groen kan uitgroeien tot een vervelend conflict. Buurtbemiddeling bemiddelt bij dit soort problemen die spelen tussen buren en/of buurtgenoten.

Met de (online) ondertekening van het convenant op 23 december door de gemeente Bunschoten (burgemeester Melis van de Groep), Stichting de Boei (Chris Hagelen), Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken (Pietjan Prinsen Geerligs) en Woningcorporatie Eemland Wonen (Marissa van Rossum) is Buurtbemiddeling in Bunschoten officieel van start.

Buurtbemiddelaars

Om Buurtbemiddeling tot een succes te maken, zijn er in de gemeente Bunschoten vijf buurtbemiddelaars aangesteld. Deze onafhankelijke, vrijwillige en goed getrainde bemiddelaars helpen buren om bij een conflict samen tot een oplossing te komen die voor beide partijen acceptabel is. Burgemeester Melis van de Groep heeft op 23 december digitaal kennis gemaakt met de buurtbemiddelaars.

Meer info

Wilt u Buurtbemiddeling inschakelen of heeft u advies nodig? Neem dan contact op via 033-2992922 of via buurtbemiddeling@deboeibunschoten.nl. Buurtbemiddeling is gratis en is op basis van vrijwilligheid. Meer informatie vindt u op www.bunschoten.nl/buurtbemiddeling

Aanmelden

Joost Bakker - joost@deboeibunschoten.nl

De Belronde

Regelmatig contact hebben met een vast persoon. Voor mensen die hun contacten missen.

De Boei biedt de mogelijkheid om regelmatig telefonisch contact te hebben met een vast persoon. Een gezellig praatje of het delen van je zorgen, alles is mogelijk. Bij de opgave kan worden aangegeven hoe vaak je behoefte hebt aan een belletje. Het kan bijvoorbeeld dagelijks, een aantal keer per week of wekelijks. 

Opgeven kan bij De Boei via 033-2992922 of per mail: marloes@deboeibunschoten.nl.

Aanmelden

De Boei - info@deboeibunschoten.nl

Voor eeuwig Jong!

Serie van drie uitzendingen door jongeren voor ouderen.

Aanmelden

Mieke Verhoef - mieke@deboeibunschoten.nl

Januari Ik pas maand

Januari Ik Pas maand! 30 Dagen geen alcohol drinken, hoe zou je dit vinden? Ervaar het zelf door mee te doen met IkPas.

Na een succesvolle editie van IkPas in 2020 wordt de campagne ook volgend jaar weer in de gemeente Bunschoten uitgerold. Wil je fris het nieuwe jaar beginnen, een paar kilo afvallen of jezelf fitter voelen? Ga dan de uitdaging aan en drink vanaf vrijdag 1 januari a.s. 30 dagen geen alcohol. Schrijf je in op www.ikpas.nl en doe mee!

IkPas is een uitdaging; je drinkt van 1 t/m 30 januari geen alcohol om eens te kijken wat het met jou en je lichaam doet. Zo worden vastgeroeste patronen doorbroken en is alcohol niet meer zo vanzelfsprekend. Veel deelnemers van IkPas ervaren ook positieve lichamelijke veranderingen: ze voelen zich fitter en scherper, slapen beter, vallen af en hebben een betere huid.

Doe mee!

Schrijf je in via de website.

Waarom IkPas?

Nederlanders zijn steeds meer gewend geraakt om bij verschillende gelegenheden te drinken: voor of tijdens het eten, als slaapmutsje, na afloop van congressen, et cetera. Een poosje geen alcohol drinken is een bewezen effectieve manier om eens stil te staan bij de alcoholgewoonten en zo te ondervinden wat alcohol met je doet. Het is alsof je de resetknop induwt en met een schone lei begint. IkPas maakt je bewust van de rol van alcohol in je leven. Daarnaast geef je een goed voorbeeld.

Daarom IkPas!

Aanmelden

Rody Koelewijn - rody@deboeibunschoten.nl
Zoom