Maatjesproject

Iets betekenen voor een ander? Word iemands maatje!

Wil je iets betekenen voor onze inwoners die tijdelijk een steuntje in de rug kunnen gebruiken? En ben je minimaal één keer in de twee weken beschikbaar voor een bezoekje aan iemand om gezellig samen (coronaproof) activiteiten te doen waar jullie beiden blij van worden? Meld je dan aan als maatje!

Wij zoeken maatjes voor mensen die tijdelijk een extra steuntje in de rug nodig hebben in de vorm van iemand die tijd en aandacht voor hen heeft. Het gaat bijvoorbeeld om mensen die weinig contacten hebben, het lastig vinden om contacten te leggen of mensen met bijvoorbeeld een burn-out, sombere gedachten of angsten.

Wat houdt het in om maatje te zijn?

Wij koppelen vrijwilligers één-op-één aan iemand die op een bepaald punt in het leven even een maatje nodig heeft. Samen koffiedrinken, fietsen, koken, iets samen bezoeken of gewoon even bijpraten.

Tijdens een intakegesprek kunt u uw voorkeuren, interesses en hobby’s aangeven. Daarna gaan wij op zoek naar iemand die hierbij aansluit. Een leuke ‘match’ tussen een maatje en deelnemer vinden wij namelijk erg belangrijk. Daarom vindt er altijd een kennismaking plaats en kunnen beide partijen naderhand aangeven of deze ‘match’ er ook is. Vanuit Stichting De Boei krijg je als maatje begeleiding aangeboden. Ook zijn er regelmatig contactmomenten met andere maatjes in de vorm van intervisie.

Wil je graag iets doen voor een ander en is je interesse gewekt? Neem dan contact op via de onderstaande link.

Prijs

€0

Aanmelden

Margriet van der Velde - margriet@deboeibunschoten.nl

(Ge)bakje koffie

(Ge)Bakje koffie?! Voor jong en oud!

 

De Boei organiseert in de voorjaarsvakantie een bakworkshop voor alle jongeren tussen de 12-18 jaar. De jongeren kunnen vervolgens hun eigen gebakken lekkernij delen met senioren die het gezellig en lekker vinden om dit te proeven met een kopje koffie of thee erbij. Gezelligheid en plezier voor twee!

 

De coronatijd zorgt bij jong en oud voor verschillende uitdagingen. Minder vaak mensen zien en minder vaak mensen spreken. En zoveel gezellige gelegenheden die nu niet door kunnen gaan. Maar dat kan ook anders! De Boei wil jong en oud samen brengen in een tijd waarin dit juist zo hard nodig is: contact en gezelligheid!

In de voorjaarsvakantie kunnen alle jongeren in Bunschoten tussen de 12-18 jaar oud zich opgeven voor de online bakworkshop. Dit betekent dat ze thuis een nieuw recept leren bakken. De jongeren die zich opgeven, krijgen een aantal bakspullen om mee aan de slag te gaan! Met de bakcreaties die de jongeren hebben gemaakt, kunnen ze langs gaan bij een senior van 75+ om samen de lekkernij te proeven onder het genot van een kopje koffie of thee.

Lijkt het jou leuk om mee te doen? Meld je dan aan! Ben of ken jij iemand van 75 jaar of ouder die het gezellig zou vinden om één van de jongeren op bezoek te krijgen en een gezellige tijd samen te hebben? Laat het ons weten!

Aanmelden kan telefonisch via het nummer van De Boei: 033 - 299 29 22 of via e-mail

Aanmelden

Mieke Verhoef - mieke@deboeibunschoten.nl

Telefoonlijn voor Ouders

Soms zijn je ideeën op en weet je niet meer wat je nu nog met de kinderen kunt gaan doen. Of ben je niet zo geduldig meer als dat je vorig jaar maart was. Kun je wel een tip gebruiken? Of wil je graag even je verhaal kwijt?

Bij De Boei denken we graag met je mee. Over praktische zaken, zoals nieuwe activiteiten of een goede dagindeling. Maar ook over de juiste taal vinden om je kind aan te spreken. De Boei is daarnaast een plek om even je hart te luchten en je uitdagingen te bespreken. Je kunt ons van maandag tot en met vrijdag bellen op 033-299 29 22. Je kunt ook een mailtje sturen naar info@deboeibunschoten.nl. Je informatie wordt vertrouwelijk behandeld. Wil je graag iets overleggen maar kun je thuis niet vrijuit praten? Dan bieden we daar verschillende oplossingen voor.

Bel gerust, we zijn er voor je!

Tel: 299 29 22

E: info@deboeibunschoten.nl

Prijs

€0

Aanmelden

De Boei - info@deboeibunschoten.nl

Hulp bij Quarantaine of Isolatie

Wij helpen je met praktische zaken, een luisterend oor of zelfs een quarantainemaatje

De Gemeente en de GGDrU hebben de professionele hulp van De Boei ingeroepen bij deze ‘Pilot grootschalig testen op Corona’.

Heb je het advies gehad om in quarantaine te gaan? Of in isolatie? Dan biedt de GGD je de mogelijkheid om hulp in te schakelen via De Boei. Het kan namelijk best zijn dat je wat ondersteuning kunt gebruiken in die periode. Voor praktische zaken zoals het eenmalig halen van medicijnen of boodschappen bijvoorbeeld. Wellicht zie je er tegenop om die periode door te komen en wil je even een luisterend oor en adviezen van een van de sociaal werkers van De Boei. Misschien ben je mantelzorger en vraag je je af hoe je in quarantaine nog hulp kunt bieden aan degene voor wie je zorgt. De Boei heeft daar zelf veel mogelijkheden voor, maar kijkt ook samen met jou naar een netwerk dichtbij zoals je buren en familie. De Boei heeft contact met vrijwel alle maatschappelijke organisaties, met de kerken en de Genadebron. Op jouw verzoek kunnen we die inschakelen.

Er kan ook eventueel een ‘maatje’ bij je aansluiten, dit is een vrijwilliger die gedurende de quarantaine of isolatieperiode contact met je houdt.

 Wat kan De Boei je bieden?

 • Algemeen aanbod door vrijwilligers op maat
 • Hulp bij de boodschappen
 • Hulp bij uitlaten van de hond
 • Luisterend oor (telefoon)
 • Administratieve hulp op afstand
 • Quarantaine maatje: Vrijwilliger houdt contact met je gedurende de quarantaine periode

Aanbod voor Senioren

 • Contact leggen met de thuiszorgorganisaties
 • Aanleggen persoonsalarmering
 • Telefonisch contact. Op verzoek telefonisch contact met een vaste vrijwilliger. Kan zo vaak als je zelf wil.
 • Contact met een sociaal werker
 • Schaken en dammen op woensdagavond: Burgerinitiatief met ondersteuning van De Boei. Via een online platform. Iedereen die vaardig is op internet is van harte welkom om deel te nemen.
 • Online ouderenactiviteiten: Omdat veel georganiseerde dagactiviteiten stil liggen, is er een alternatief bedacht. Zo heb je een paar gezellige uurtjes contact met leeftijdsgenoten en intussen kun je deelnemen aan een quiz of bingo. Indien je niet in het bezit bent van een tablet of computer, kunt u er eventueel een lenen van De Boei.

Aanbod voor mantelzorgers

 • Individuele ondersteuning/luisterend oor. In gesprek met een sociaal werker.
 • Respijtzorg. Vrijwilligers kunnen bepaalde mantelzorg taken tijdelijk overnemen als de mantelzorger in quarantaine is. (Niet medisch)
 • Persoonsalarmering voor degene waarvoor de zorg geboden wordt.

Informatie/regulier aanbod

 • Maandelijks een uitzending van het Alzheimer Café op de LOS. : De gespreksleider gaat in gesprek met een spreker over een onderwerp dat te maken heeft met dementie.

 

Aanbod voor ouders

 • Persoonlijke begeleiding door de sociaal werkers: De Boei biedt opvoedondersteuning voor ouders met kinderen in alle leeftijden.
 • De Ouderlijn: Voor ouders die even hun verhaal kwijt willen, of tips willen over opvoeden in de corona tijd kunnen terecht bij de Ouderlijn van De Boei.

Aanbod voor jongeren

 • Individuele ondersteuning/luisterend oor. In gesprek met een sociaal werker.
 • Netflixparty: Online Filmavond waarbij je samen online kijkt!

Film 1: Doelgroep: 12-16 jaar en Film 2 Doelgroep 16-18 jaar

 • Voorjaarsvakantie 20 tot 28 februari: (Ge)Bakje koffie?!: Online Kookworkshop, hierbij leer je van een pro bakker uit Bunschoten-Spakenburg iets bakken. Bij het project breng je het rond bij een oudere. (als je zelf in quarantaine zit, laat je het wegbrengen door iemand anders doen.)

Je kunt voor deze activiteiten gerust contact met ons opnemen. De GGD wijst je hier echter vanzelf op als je in quarantaine of isolatie moet.

Tel: 033-299 29 22 Mail: info@deboeibunschoten.nl

Meer weten over het grootschalig testen? https://www.bunschoten.nl/iktestmee

Aanmelden

De Boei - info@deboeibunschoten.nl

Buurtbemiddeling

Onenigheid met de buren kan het woonplezier behoorlijk verpesten. Een kleine irritatie over parkeren, herrie of overhangend groen kan uitgroeien tot een vervelend conflict. Gedoe met buren lost u op met een kop koffie en een goed gesprek. Buurtbemiddeling kan u daarbij helpen!

Hoe werkt Buurtbemiddeling?

Vaak lukt het buren om samen tot een oplossing te komen. Soms lukt dit niet. In dit geval kunt u Buurtbemiddeling inschakelen. Buurtbemiddeling helpt buren om conflicten op te lossen. De buurtbemiddelaars luisteren naar het verhaal van beide buren. Deze bemiddelaars zijn neutraal en geven geen oordeel. Als buren gaan jullie samen op zoek naar een oplossing. De bemiddelingsgesprekken en afspraken die worden gemaakt zijn vertrouwelijk. Buurtbemiddeling is gratis en is op basis van vrijwilligheid. We verwachten dat iedereen meewerkt aan een voor beide partijen acceptabele oplossing.

Liever een goede buur…

Als uw buren zien dat u rekening met ze houdt, zullen ze ook eerder rekening met u houden. We geven graag een aantal tips om de relatie met buurtgenoten goed te houden. 

• Licht buren vooraf in over een feestje of een verbouwing, zodat ze zich erop in kunnen stellen.

• De buren gedag zeggen en een praatje maken draagt bij aan een prettige sfeer in uw buurt.

• Trek uw schoen uit in huis als u een harde vloer heeft. 

• Ga ’s avonds na 21.00 uur niet meer klussen, boren of slopen. Of bespreek dit met de buren. 

• Houd rekening met uw buren als u uw auto parkeert, zij moeten er ook in en uit kunnen. Staat de auto van de buurman op ‘uw’ parkeerplaats, zoek dan een andere plek.

• Een BBQ of vuurkorf branden mag, maar buren kunnen er last van hebben. Zet ze zo ver mogelijk van de buren vandaan en beperk het gebruik.

• Laat honden op tijd uit en ruim de behoeften op, ook in de tuin. Voorkom zo stankoverlast.

Ga zelf het gesprek aan

Onenigheid met buren? Ga dan eerst zelf het gesprek aan! Tips daarbij zijn:

• Ga het gesprek aan op een moment dat u niet boos bent en tijd hebt om een praatje te maken. Als het niet uitkomt, maak dan een afspraak voor een ander moment. 

• Vertel rustig en kort waar u last van heeft en wat voor gevolgen dat heeft voor u. Dit kunt u doen aan de hand van voorbeelden. 

• Toon ook begrip voor de situatie van de buren.

• Zoek samen naar een oplossing en maak duidelijke en realistische afspraken. 

Komen jullie er samen niet uit? Schakel dan buurtbemiddeling in.

Contact opnemen

Komt u er niet samen met je buren uit of heeft u advies nodig? Neem dan contact op met Buurtbemiddeling via tel. 033-2992922 of via buurtbemiddeling@deboeibunschoten.nl. Dit is een initiatief van de gemeente Bunschoten, woningbouwcorporaties, De Boei en de politie.

Prijs

€0

Aanmelden

Joost Bakker - buurtbemiddeling@deboeibunschoten.nl - 033-2992922

Hulp bij Relatieproblemen

Extra investeren in een gezonde relatie? Een goede relatie onderhouden gaat niet vanzelf. Binnen verschillende relaties en huwelijken ontstaan van tijd tot tijd situaties waardoor de relatie om een extra investering vraagt. Het is dan nodig om tijd vrij te maken om aan je relatie te werken. Zoals elke auto onderhoud nodig heeft, heeft ook een relatie onderhoud nodig.

Wat kan De Boei voor je betekenen?

De sociaal werkers van de Boei kunnen meekijken en meedenken met problemen die zijn ontstaan binnen de relatie. Op een verfrissende, heldere kijk wordt er meegedacht met de situaties waar jullie binnen je relatie tegen aan lopen. Samen willen we met jullie kijken waar er bepaalde patronen zijn ontstaan die de groei van de relatie in de weg kunnen staan. Wil je je als stel bij ons aanmelden, klik dan hier.

Scheiding

Vaak zijn er al lange periodes van relatieproblemen aan vooraf gegaan, voordat mensen kiezen om te scheiden. Maar ook na deze beslissing duurt het vaak nog een tijd voordat de scheiding achter de rug is. Tijdens deze tijd komt er veel op jou en jouw gezin af. Over allerlei zaken moet nog met elkaar overlegd worden. Neem bijvoorbeeld de afspraken over de omgang met eventuele kinderen of de financiële afhandeling van de scheiding.

Het is belangrijk om op een goede, respectvolle manier met elkaar te praten. Zeker wanneer je kinderen hebt, is het belangrijk dat je respectvol met en over je ex-partner blijft praten. Vaak is dat moeilijk. Zeker wanneer jullie ruzie hebben over de scheiding. Toch help je daarmee je kinderen in deze moeilijke periode. Voor kinderen is een scheiding altijd verdrietig. Ook al zullen ze soms blij zijn dat bijvoorbeeld ruzies op zijn gehouden.

Als je ervoor kiest te gaan scheiden, kun je een advocaat of een mediator inschakelen. Het is voor ouders verplicht om een ouderschapsplan te maken voordat een rechter de scheiding of ontbinding van het geregistreerd partnerschap goedkeurt.

Wat kan De Boei voor je betekenen?

De sociaal werkers van De Boei kunnen je helpen om alles op een rijtje te zetten wat er moet gebeuren tijdens de scheiding. Daarnaast kunnen ze je ook helpen om op een gezonde manier om te gaan met de emoties die hierbij vaak los komen.

Ook bieden we hulp aan kinderen die problemen krijgen na een scheiding. Zo bieden we een speciale ontmoetingsgroep voor kinderen en hun ouders.

Wil je meer weten? Stuur een mailtje via de paarse knop 'reageer' hiernaast, dan nemen we contact met je op.

Prijs

€0

Aanmelden

De Boei - info@deboeibunschoten.nl

Naasten van verslaafden

I.v.m. coronavirus worden alle bijeenkomsten online gehouden.

Een reeks avonden voor naasten van verslaafden i.s.m. De Boei, Waypoint, Jellinek en De Moedige Moeders.

Verslavingsproblemen in je directe omgeving kunnen aangrijpend zijn omdat het jou óók kan raken. Je voelt bijvoorbeeld bezorgdheid, verdriet of schaamte. Daarnaast kan ook onbegrip, boosheid en machteloosheid voor veel spanningen zorgen.

Jellinek biedt ondersteuning aan naasten van mensen met een verslavingsprobleem in de regio’s Amsterdam, Utrecht en Amersfoort. Tijdens de avonden worden de volgende thema’s behandeld:

-Verslaving nader bekeken

Waarom worden sommige mensen wel verslaafd en anderen niet? Waar moet je allemaal rekening mee houden als je iemand wil helpen van zijn of haar verslaving af te komen? Tijdens deze bijeenkomst wordt ingegaan op alle zaken die een rol spelen in het ontstaan, het in stand houden, en het overwinnen van een verslaving.

-Motivatie en terugval

Wat is motivatie? Hoe werkt gedragsverandering en wat kan jij als naaste in dit proces betekenen? Deze avond staat het proces centraal waar iemand doorheen gaat als ze willen stoppen met gebruiken. Je leert beter begrijpen waarom stoppen zo lastig kan zijn en wat jij als naaste kan doen om iemand te motiveren.

-Verslavingsbehandeling

Wat voor verschillende behandelmethoden zijn er? Wat is jouw rol tijdens behandeling? Er bestaan veel misverstanden en onduidelijkheden wat verslavingszorg inhoudt en wat voor verschillende methoden er zijn. Er wordt extra aandacht besteed aan de rol van naasten in behandeling.

-Wat kan ik doen?

De laatste bijeenkomst gaat in op wat jij doet als naaste om met deze lastige situatie om te gaan. Wat doe je allemaal al? Wat helpt wel en wat helpt niet? Hoe bewaak je je eigen kwaliteit van leven? Je krijgt praktische tips en leert het effect van jouw acties op de ander beter inschatten.

Je bent van harte welkom om deze avonden bij te wonen. De avonden zijn van 19.30 tot 21.00 uur en vinden plaats bij Waypoint Bunschoten, Dieselweg 29.

Voor meer informatie, stuur een mail via de paarse knop 'reageer', hiernaast

Aanmelden

De Boei - info@deboeibunschoten.nl

Jonge Mantelzorgers

Is er bij jou thuis iemand al lang ziek, gehandicapt, verslaafd of in de war? Misschien is je moeder depressief, of heb je een autistisch broertje, zit je vader in een rolstoel of heeft je zus het syndroom van Down. Dan ben jij een jonge mantelzorger! Je bent niet de enige! 1 op de 4 jongeren in Nederland is jonge mantelzorger. Zorgen voor een ander is natuurlijk hartstikke mooi en je leert er ook veel van. Je wordt handig en sneller zelfstandig. Maar soms kan het je ook teveel worden. Sommige jonge mantelzorgers doen meer klusjes dan andere kinderen of jongeren. Zij passen bijvoorbeeld vaker op, doen meer huishoudelijke klusjes of moeten vaker dan andere kinderen een boodschapje doen. Jonge mantelzorgers geven ook vaak emotionele steun zoals troosten of zorgen voor afleiding. Herken jij je hierin? Misschien merk je dan ook wel eens dat je teveel aan je hoofd hebt. Dit kun je merken doordat je:

• Vaak hoofdpijn hebt

• Jezelf onrustig voelt

• Vaak moe bent

• Jezelf niet altijd goed kunt concentreren

• Soms lessen op school mist

• Eet- of slaapproblemen hebt

Hoe kun je voorkomen dat je teveel last van je zorgen krijgt?

• Zoek informatie over de ziekte of handicap

• Vertel het aan iemand in je omgeving

• Blijf je hobby of sport beoefenen voor ontspanning

Wat kan De Boei voor jou betekenen?

- We brengen je in contact met andere jonge mantelzorgers

- Je kunt meedoen met leuke activiteiten

- Je kunt informatie en advies krijgen over alle vragen die je hebt rond de zorg voor een ander

- Je kunt je verhaal kwijt

- We kunnen meedenken over hoe de zorg wat minder zwaar voor jou kan worden

- Wij kunnen helpen zoeken naar de hulp waar jij behoefte aan hebt.

Neem contact op met Diane door hiernaast op de paarse knop 'reageer' te drukken en een mail te sturen.

Aanmelden

De Boei - info@deboeibunschoten.nl

CLIP

Cliënten Informatiepunt (CLIP)

Op afspraak bereikbaar via De Boei (033-2992922)

Voor alle vragen op het gebied van financiën, wonen, wonen, zorg, welzijn en vervoer kunnen alle inwoners van Bunschoten terecht bij de vrijwilligers van het CLIP. Iedere werkdag zitten er drie vrijwilligers klaar om mee te denken met verschillende vraagstukken.

Voorbeelden van vragen die gesteld worden:

Kom ik aanmerking voor huur- of zorgtoeslag?

Waar kan ik terecht als ik meer zorg nodig heb?

De zorg voor mijn kind valt mij zwaar. Waar kan ik hulp krijgen?

Wie kan mij helpen met mijn belastingaangifte?

Er is iemand aan de deur geweest en nu heb ik een abonnement afgesloten en ik wil er vanaf. Wat nu?

De vrijwilligers van het CLIP hebben kennis van de sociale kaart van Bunschoten en weten bij wie u moet zijn met uw vragen.

Formulierenhulp

Als aanvulling op het aanbod van het CLIP is de Formulierenhulp. Deze vrijwilligers helpen met het invullen van formulieren. Denk hierbij aan formulieren om toeslagen of bijstand aan te vragen. Ook kunnen ze helpen met het opstellen van een bezwaarschrift.

Op Orde

Mensen die hulp nodig hebben met het ordenen van hun administratie kunnen een beroep doen op de vrijwilligers van Op Orde. Om verschillende redenen kan de post zich soms zo ver opstapelen dat het overzicht zoek raakt. Hierdoor raken mensen het zicht kwijt op hun admnistratie en weten niet meer welke facturen nog betaald moeten worden. De vrijwilligers van Op Orde zoeken de post uit en bedenken samen met u een systeem om de post voortaan te ordenen.

Prijs

€0

Aanmelden

De Boei - info@deboeibunschoten.nl

Training Kopzorgen

Voor jongeren die thuis veel zorgen of stress hebben De jongerentraining Kopzorgen is er voor jongeren in de leeftijd van 12-16 jaar die een extra steuntje kunnen gebruiken doordat ze thuis veel spanning en stress meemaken. Aan de trainingen doen tussen de 4-10 jongeren mee. Door samen ervaringen uit te wisselen voel je je gezien, gesteund en ervaar je dat je niet de enige bent. Hoe gaan we te werk bij de jongerentraining? De jongerentraining bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 1,5 uur en er zijn twee begeleiders. We starten elke bijeenkomst door samen wat te drinken en bij te praten hoe het met iedereen is. Daarna gaan we aan de slag met een thema. Dit doen we bijvoorbeeld door filmpjes te bekijken, verhalen te lezen, spel, oefeningen, een quiz en leuke ontspannende activiteiten. We sluiten altijd af met een gezamenlijke ontspannende activiteit en een opdracht voor de volgende bijeenkomst. Voor ouders is er tussentijds 1 ouderbijeenkomst waarin uitleg wordt gegeven wat we in de groep doen en hoe ouders daar thuis verder mee door kunnen gaan. Welke thema’s komen er aan de orde? De thuissituatie en de gevolgen voor jou Je rol in het gezin Omgaan met gevoelens Schaamte en schuld Informatie over psychiatrie, verslaving en heftige ruzies Omgaan met stress Ruzie en je eigen grenzen Vriendschap en relaties Trots zijn op jezelf en je gezin Afscheid nemen en de toekomst

Prijs

€0

Aanmelden

De Boei - info@deboeibunschoten.nl

De Boei Persoonlijke Begeleiding

Kom je er zelf niet meer uit? De Boei is er voor je
Het kan je zomaar overkomen dat je door omstandigheden van buitenaf, gebeurtenissen en verkeerde keuzes in de problemen raakt en je er zelf niet meer uit komt. Bijvoorbeeld door het overlijden of ziek zijn van een dierbaar persoon of door heftige gebeurtenissen uit je verleden. Het kan zijn dat je problemen hebt in je relatie of andere sociale contacten. Misschien voel je je al een tijd somber en zoek je troost in bepaalde middelen of gewoonten.

Het is dan slim om hulp te zoeken bij een sociaal werker van De Boei en samen te zoeken naar oplossingen. Hulp bij De Boei is altijd gratis!

De Boei is er voor informatie en advies, het bieden van bemiddeling en hulpverlening.

Aanmelden

De Boei - info@deboeibunschoten.nl

Training Feel Strong

Voor veel jongeren kan het moeilijk zijn om voor zichzelf op te komen en hun grenzen aan te geven. Iets wat wel belangrijk is in de ontwikkeling. Onzekerheid speelt hier vaak een grote rol in. Dit kan leiden tot teruggetrokken gedrag of juist druk en agressief gedrag. Feel Strong biedt de mogelijkheid om jongeren te leren trots op zichzelf te zijn en op een goede manier op te komen voor zichzelf.

Wat is Feel Strong?

Feel Strong is een laagdrempelige weerbaarheidstraining waarbij jongeren in de leeftijd van 10 t/m 15 jaar zichzelf beter leren kennen door middel van sport, spel en andere oefeningen. Ze leren hun eigen grenzen ontdekken en deze op een goede en effectieve manier aan te geven. Op deze wijze kunnen de jongeren beter voor zichzelf opkomen, ontdekken welke kwaliteiten zij hebben en daardoor zekerder en sterker in hun schoenen staan.

Waarom Feel Strong?

Er komen veel keuzes op je af. Keuzes over je school, toekomst, relaties, identiteit, seksualiteit, enzovoort. Dit zijn vaak vragen waar niet direct een antwoord op te vinden is. Dit kan kan een oorzaak zijn voor stress en onzekerheid. Hij/zij keert zich óf naar binnen door zich terug te trekken, ongemotiveerd te zijn en lusteloos te voelen óf juist naar buiten door bijvoorbeeld agressief gedrag te vertonen en/of te gaan pesten e.d.

Wanneer je jezelf kent en weet waar je kracht zit, wordt je zelfverzekerder. En wanneer je je grenzen kent en deze weet aan te geven, kan je ook de grenzen van anderen aanvoelen. Je bent beter in staat om een keuze te maken.

Feel Strong voor wie?

Voor iedere jongere tussen de tien en vijftien jaar die zelfverzekerder wil worden en zich sterk wil voelen.

Hoe ziet Feel Strong eruit?

De training is een combinatie van verschillende (vecht)sporten, zelfverdediging, spel en oefeningen rondom lichaamshouding, ademhaling, balans e.d. Er zijn 7 lessen waarin per keer een ander thema centraal staat zoals vertrouwen, kracht, groepsdruk, sociale vaardigheden enzovoort.

Voor aanvang van de training wordt met de jongere individueel doelen gesteld waar hij of zij tijdens de training aan kan werken. Het streven is om deze doelen te gaan halen.

Praktische info

De training is voor jongeren van 10 t/m 15 jaar en wordt gegeven door Marcel Waltman van Waltman Gym en begeleid door Jetske Arntzen, Sociaal werker De Boei.

Feel Strong bestaat uit 7 lessen die vanaf woensdag eind oktober wekelijks worden gegeven van 17.30 - 18.30 uur bij Waltman Gym. Voor opgave en/of meer info zie de website button ‘reageren’. Voor vragen neem gerust contact op met Jetske Arntzen, telefonisch te bereiken op 033 – 299 29 22 of 06 – 309 79 005 of per mail jetske@deboeibunschoten.nl

Aanmelden

De Boei - info@deboeibunschoten.nl
Zoom