Mantelzorg in tijden van Corona

Door:
Stichting De Boei
Hoe kun je als Mantelzorger omgaan met Corona? We realiseren het Coronavirus op iedere mantelzorger een grote impact heeft met als gevolg dat er misschien nog meer zorg op je schouders terecht komt. Wij geven je graag tips en adviezen over hoe om te gaan met deze nieuwe (mantelzorg)situatie:.


Adviezen op een rij:
- Volg de richtlijnen van het RIVM. Het RIVM geeft de meest actuele informatie over het virus. Op de website zijn tevens informatiefilmpjes te vinden. Het belangrijkste advies is: beperk je sociale contacten.
- Heb jij of degene voor wie je zorgt hulp nodig bijv. in de vorm van het doen van boodschappen? Zet je hulpvraag op ons prikbord (boven in de balk van deze website).
- Als je als mantelzorger zelf verkouden of grieperig wordt, volg dan het advies van het RIVM: blijf thuis en vermijd sociaal contact. Zet in dat geval je netwerk zoveel mogelijk in.
- Is je netwerk niet (meer) toereikend? Dan is het belangrijk dat de omgeving en de professionele zorg, de zorg overneemt. Voor ondersteuning in de huishouding kunt u bellen met De Boei. Voor vragen over lichamelijke verzorging neemt u contact op met het Zorgloket van de gemeente. https://www.bunschoten.nl/zorgloket
- Bij vragen, zorg of voor overleg kun je op werkdagen bellen met De Boei op het nummer 033-2992922
- Neem eens een kijkje op: https://mantelzorg.nl/pagina/voor-mantelzorgers/thema-s/mantelzorg-en-het-coronavirus voor actuele vragen en antwoorden m.b.t. het coronavirus.

Wat betekenen de maatregelen voor de De Boei:
- Wij kunnen niet meer op huisbezoek gaan of afspraken maken op kantoor. Telefonisch zijn wij wel goed bereikbaar.
- Alle bijeenkomsten en groepsactiviteiten zijn tot 1 juni afgelast. Dat betekent concreet dat er vanuit het mantelzorgaanbod geen trainingen of bijeenkomsten voor mantelzorgers plaatsvinden en het Alzheimer café tot die tijd gesloten is.
- Vrijwilligers kunnen niet ‘fysiek’ ingezet worden. Zij zijn wel beschikbaar om telefonisch te ondersteunen.
Tot slot:
We zijn ontzettend blij met jouw enorme inzet voor je naaste. We willen je heel veel sterkte toewensen bij deze ingrijpende situatie en hopen dat je in goede gezondheid mag blijven.
gratis

Deel via sociale media Reageer