Info-avond voor Naasten van verslaafden

Info-avond voor Naasten van verslaafden

Door:
Diane Hop
I.v.m. coronavirus worden alle bijeenkomsten tot 6 april afgelast.

Verslavingsproblemen in je directe omgeving kunnen aangrijpend zijn omdat het jou óók kan raken. Je voelt bijvoorbeeld bezorgdheid, verdriet of schaamte. Daarnaast kan ook onbegrip, boosheid en machteloosheid voor veel spanningen zorgen.

In 2020 organiseert Waypoint in samenwerking met Jellinek Preventie en De Boei een reeks avonden voor naasten van verslaafden. Spreker is een preventiemedewerker van Jellinek. De Moedige Moeders zijn ook aanwezig.
Jellinek biedt ondersteuning aan naasten van mensen met een verslavingsprobleem in de regio’s Amsterdam, Utrecht en Amersfoort.

Tijdens de avonden worden de volgende thema’s behandeld:

17 maart: Verslaving nader bekeken - AFGELAST
Waarom worden sommige mensen wel verslaafd en anderen niet? Waar moet je allemaal rekening mee houden als je iemand wil helpen van zijn of haar verslaving af te komen? Tijdens deze bijeenkomst wordt ingegaan op alle zaken die een rol spelen in het ontstaan, het in stand houden, en het overwinnen van een verslaving.

16 juni: Motivatie en terugval
Wat is motivatie? Hoe werkt gedragsverandering en wat kan jij als naaste in dit proces betekenen? Deze avond staat het proces centraal waar iemand doorheen gaat als ze willen stoppen met gebruiken. Je leert beter begrijpen waarom stoppen zo lastig kan zijn en wat jij als naaste kan doen om iemand te motiveren.

15 september: Verslavingsbehandeling
Wat voor verschillende behandelmethoden zijn er? Wat is jouw rol tijdens behandeling? Er bestaan veel misverstanden en onduidelijkheden wat verslavingszorg inhoudt en wat voor verschillende methoden er zijn. Er wordt extra aandacht besteed aan de rol van naasten in behandeling.

8 december: Wat kan ik doen?
De laatste bijeenkomst gaat in op wat jij doet als naaste om met deze lastige situatie om te gaan. Wat doe je allemaal al? Wat helpt wel en wat helpt niet? Hoe bewaak je je eigen kwaliteit van leven? Je krijgt praktische tips en leert het effect van jouw acties op de ander beter inschatten.

Je bent van harte welkom om deze avonden bij te wonen. De avonden zijn van 19.30 tot 21.00 uur en vinden plaats bij Waypoint Bunschoten, Dieselweg 29 in Bunschoten.
Voor meer informatie kun je terecht bij Diane Hop of Rody Koelewijn, telefoonnummer 033 - 299 29 22 of via mail diane@deboeibunschoten.nl of rody@deboeibunschoten.nl
Deel via sociale media Stuur mij een bericht Doe mee
Wanneer
  • Op 17-03-2020 van 19:30 tot 21:00 (heeft al plaatsgevonden)
  • Op 16-06-2020 van 19:30 tot 21:00
  • Op 15-09-2020 van 19:30 tot 21:00
  • Op 08-12-2020 van 19:30 tot 21:00
Waar
Dieselweg 29
Bunschoten-Spakenburg
Deelname
gratis
Meer informatie
Reageer