Alzheimer Café is blij weer te kunnen starten!

Dinsdag 14 september: Alzheimer Café

Lange tijd mocht het niet vanwege de coronamaatregelen maar dinsdagavond 14 september opent het Alzheimer Café Bunschoten weer haar deuren. Er zijn 2 gastsprekers Sharon Heek en Heleen Dixon, beiden casemanager dementie en wijkverpleegkundige in Zorgcentrum De Haven. Het belooft een interessante avond te worden voor iedereen die met dementie te maken heeft, maar ook voor belangstellenden.

Op deze avond zullen we eerst kort terugblikken op het afgelopen jaar. Hoe was dit corona jaar als je mantelzorger bent of als je zelf geconfronteerd bent met dementie!

In het afgelopen jaar heeft de werkgroep Alzheimer Café 4 online cafés georganiseerd om op die manier toch aandacht te kunnen blijven geven aan dementie. Daarnaast zijn er allerlei initiatieven om Bunschoten een dementievriendelijke gemeente te laten worden. Er zal daarover kort wat worden verteld in het Alzheimer Café.

De avond zal verder worden ingevuld door Heleen en Sharon die uitleg komen geven over wat een casemanager dementie doet en kan betekenen voor iemand met dementie.

Dementie is een hersenaandoening die diverse problemen met zich meebrengt. Niet alleen voor de dementerende zelf maar ook voor de naasten. De casemanager weet de weg in het regionale zorgplan en kan bemiddelen bij het regelen van passende hulp in verschillende fases van dementie.

Direct betrokkenen en belangstellenden zijn van harte welkom om 19.00 uur in restaurant De Mandemaaker in Bunschoten. Het programma duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Het Alzheimer Café houdt zich aan de RIVM richtlijnen die momenteel gelden.

Voor meer informatie kunt u terecht bij De Boei, telefonisch te bereiken op 299 29 22 of per mail via info@deboeibunschoten.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.