Weerbaarheidstraining Feel Strong

Voor veel jongeren kan het moeilijk zijn om voor zichzelf op te komen en hun grenzen aan te geven. Iets wat wel belangrijk is in de ontwikkeling naar volwassenheid. Onzekerheid speelt hier vaak een grote rol in. Dit kan leiden tot teruggetrokken gedrag of juist druk en agressief gedrag. Feel Strong biedt de mogelijkheid om jongeren te leren trots op zichzelf te zijn en op een goede manier op te komen voor zichzelf.

Wat is Feel Strong?

Feel Strong is een laagdrempelige weerbaarheidstraining waarbij jongeren in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar zichzelf beter leren kennen door middel van sport, spel en andere oefeningen. Ze leren hun eigen grenzen ontdekken en deze op een goede en effectieve manier aan te geven. Op deze wijze kunnen de jongeren beter voor zichzelf opkomen, ontdekken welke kwaliteiten zij hebben en daardoor zekerder en sterker in hun schoenen staan.

Feel Strong voor wie?

Deze training is erg geschikt voor iedereen die zelf de controle een beetje kwijt is en door allerlei dingen wordt meegesleurd. Voor jongeren die (te) veel energie of driftbuien hebben, agressief zijn, pesten en steeds de confrontatie opzoeken. Voor jongeren die gepest worden, zichzelf terugtrekken op hun kamer, weinig vrienden hebben en zich eenzaam en onzeker voelen. Maar ook jongeren die vanaf het basisonderwijs overstappen naar voortgezet onderwijs. Kortom voor iedere jongere die zelfverzekerder wil worden en zich sterk wil voelen.

Hoe ziet Feel Strong eruit?

De training is een combinatie van verschillende (vecht)sporten, zelfverdediging, spel en oefeningen rondom lichaamshouding, ademhaling, balans e.d. Er zijn 7 lessen waarin per keer een ander thema centraal staat zoals vertrouwen, kracht, groepsdruk, sociale vaardigheden enz. Voor aanvang van de training wordt met de jongere individueel doelen gesteld waar hij of zij tijdens de training aan kan werken.

Praktische info

De training is voor jongeren van 8 t/m 12 jaar en wordt gegeven door Arno Rebel van Easy Active (vroeger RebelSport) en begeleid door Jetske Arntzen, Sociaal werker van De Boei.

Feel Strong start vanaf woensdag 6 oktober wekelijks van 18.00 – 19.00 uur bij Easy Active. De kosten bedragen € 50,- per persoon voor de gehele training. Voor vragen en/of aanmelding neem gerust contact op met Jetske Arntzen of Jeanet Nagtegaal, telefonisch te bereiken op 033 – 299 29 22 of per mail via j.nagtegaal@deboeibunschoten.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *