Repair Café Bunschoten voorzichtig weer open met reparaties op afspraak!

Donderdag 1 juli: Repair Café

Weggooien is ‘zonde’, repareren is beter!

Wat doe je met kapotte spullen? Vaak gooien we ze weg, terwijl deze na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn.

Het Repair Café Bunschoten gaat op donderdagmiddag 1 juli van 13.00 – 17.00 uur weer open. Na een maandenlange lockdown gaan de vrijwilligers weer veilig starten met hun reparaties. Voorlopig is er een voorzichtige aanpak. Om een reparatie te laten doen, moet je je van tevoren aanmelden. Zonder afspraak kun je helaas niet geholpen worden.

Heb je nog spullen die gerepareerd kunnen worden, bel dan vóór donderdag 10.00 uur naar De Boei, tel. 299 29 22. Er wordt een tijdafspraak gemaakt tussen 13.00 – 16.00 uur. Helaas is er nog géén reparateur voor klokken en naaimachines aanwezig. Het Repair Café bevindt zich op de Dieselweg 29 in Bunschoten (locatie De Genadebank).

Bezoekers brengen hun voorwerp en vullen samen met een vrijwilliger het intakeformulier in. De bezoeker kan met gepaste 1,5 meter afstand meekijken naar de reparatie onder het genot van een kop koffie of thee. Vijf enthousiaste en deskundige vrijwilligers gaan aan de slag om kleine mankementen aan spullen te verhelpen. Repareren bespaart niet alleen geld, maar het is ook goed voor het milieu.

Het maakt niet uit wat je inbrengt of het nu meubeltjes, kledingstukken, elektrische apparaten, speelgoed of fietsen zijn. De reparaties bij het Repair Café zijn gratis. Wel staat er een pot om als dank iets te doneren voor o.a. een ander Repair Café in een ontwikkelingsland. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Amelita Kamerman van De Boei, telefonisch te bereiken op 299 29 22 of per mail via amelita@deboeibunschoten.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *