Avond Naasten van Verslaafden

In 2020 organiseert Waypoint in samenwerking met Jellinek Preventie en De Boei een reeks avonden voor naasten van verslaafden. Spreker is een preventiemedewerker van Jellinek. De Moedige Moeders zijn ook aanwezig. 

15 september:  Verslavingsbehandeling 

Wat voor verschillende behandelmethoden zijn er? Wat is jouw rol tijdens behandeling? Er bestaan veel misverstanden en onduidelijkheden wat verslavingszorg inhoudt en wat voor verschillende methoden er zijn. Er wordt extra aandacht besteed aan de rol van naasten in behandeling. 

U bent van harte welkom om deze avonden bij te wonen. De avonden zijn van 19.30 tot 21.00 uur en vinden plaats bij Waypoint Bunschoten, Dieselweg 29.  

Voor meer informatie kunt u terecht bij Rody Koelewijn op het telefoonnummer. 033-2992922 of via: rody@deboeibunschoten.nl. 

Aanmelden

Rody Koelewijn - rody@deboeibunschoten.nl

Hoe betrek je de buurt Alzheimer Café

Het programma ‘hoe betrek je de buurt’ besteedt aandacht aan de impact van dementie in de samenleving. Je leert deze avond hoe je aan je omgeving een duidelijke hulpvraag kunt stellen. Daarnaast leren hulpaanbieders hoe ze hulp concreet aan kunnen bieden, zodat het aanbod omgezet wordt in acties; hoe klein ze ook zijn.
Ben je mantelzorger? Vraag een buur, vriend/vriendin/familielid om mee te komen. Heb je een winkel, restaurant , zit je op een koor of een vereniging en wil je mensen met (beginnende of vermoedelijke) dementie blijven helpen en welkom heten? Kom naar deze avond voor tips.

Aanmelden

Marloes Bergsma - marloes@deboeibunschoten.nl

Leuke dag voor gezinnen met zorg

De Boei organiseert op zaterdag 14 maart een uitje naar DierenPark Amersfoort. Dit uitje is speciaal voor ouders en kinderen die binnen het gezin te maken hebben met zorg.
Al lange tijd leeft bij De Boei de wens om een leuke dag te organiseren voor gezinnen die te maken hebben met zorg om en voor één van de gezinsleden. De Boei is in contact gekomen met De Scheltus Stichting, deze stichting zet zich in voor projecten en organisaties die zich bezig houden met jongeren en hun welzijn. De Scheltus Stichting heeft het idee van De Boei van harte ondersteund en maakt het mogelijk om zo’n dag te realiseren.
Het uitje naar DierenPark Amersfoort zal plaatsvinden op zaterdag 14 maart. Deze dag is speciaal voor ouders en kinderen die binnen het gezin te maken hebben met zorg. Inmiddels hebben alle geregistreerde (jonge) mantelzorgers met gezinsleden jonger dan 24 jaar een uitnodiging ontvangen.
Wanneer het jou en je gezin leuk lijkt om deel te nemen aan deze dag, is het belangrijk dat jullie je voor 14 februari opgeven als (jonge) mantelzorger en aangeeft dat je mee wilt doen aan deze dag. Dit kan in een email naar marloes@deboeibunschoten.nl of diane@deboeibunschoten.nl met daarin een korte uitleg over de mantelzorgsituatie.
Je bent een jonge mantelzorger als je jonger bent dan 24 jaar en opgroeit met een familielid dat chronisch ziek, gehandicapt, verslaafd of in de war is.
Je bent volwassen mantelzorger als je vanuit een persoonlijke band voor een periode van tenminste drie maanden minimaal 8 uur per week voor iemand zorgt.
Na aanmelding ontvang je een persoonlijke uitnodiging met daarin de verdere details.
Voor vragen en/of aanmelding kan je ook contact opnemen met De Boei, telefonisch bereikbaar op 033 299 29 22 of via bovenstaande mailadressen.

Aanmelden

Marloes Bergsma - marloes@deboeibunschoten.nl

Openingstijden tijdens de feestdagen

Tijdens de kerstdagen en vrijdag 27 december is De Boei gesloten. Maandag 30 december is iedereen weer van harte welkom bij De Boei.
Op woensdag 1 januari 2020 is De Boei ook gesloten. Donderdag 2 januari is De Boei weer open.

Aanmelden

Stichting De Boei - info@deboeibunschoten.nl

Januari Ik pas maand

Januari Ik Pas maand! 30 Dagen geen alcohol drinken, hoe zou je dit vinden? Ervaar het zelf door mee te doen met IkPas.

Na een succesvolle editie van IkPas in 2019 wordt de campagne ook volgend jaar weer in de gemeente Bunschoten uitgerold. Wil je fris het nieuwe jaar beginnen, een paar kilo afvallen of jezelf fitter voelen? Ga dan de uitdaging aan en drink vanaf woensdag 1 januari a.s. 30 dagen geen alcohol. Schrijf je in op www.ikpas.nl en doe mee!

IkPas is een uitdaging; je drinkt van 1 t/m 30 januari geen alcohol om eens te kijken wat het met jou en je lichaam doet. Zo worden vastgeroeste patronen doorbroken en is alcohol niet meer zo vanzelfsprekend. Veel deelnemers van IkPas ervaren ook positieve lichamelijke veranderingen: ze voelen zich fitter en scherper, slapen beter, vallen af en hebben een betere huid.

Doe mee!
Schrijf je in via de website. Je kunt het blauwe armbandje bij De Boei en op het gemeentehuis ophalen. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Rody Koelewijn van De Boei.

Waarom IkPas?
Nederlanders zijn steeds meer gewend geraakt om bij verschillende gelegenheden te drinken: voor of tijdens het eten, als slaapmutsje, na afloop van congressen, et cetera. Een poosje geen alcohol drinken is een bewezen effectieve manier om eens stil te staan bij de alcoholgewoonten en zo te ondervinden wat alcohol met je doet. Het is alsof je de resetknop induwt en met een schone lei begint. IkPas maakt je bewust van de rol van alcohol in je leven. Daarnaast geef je een goed voorbeeld.

Daarom IkPas!

Aanmelden

Chris Hagelen - c.hagelen@deboeibunschoten.nl
Zoom